No sound in kontakt [en-us]

Answered

Comments

8 comments

  • Avatar
    Jeremy @ NI (Edited )

    Hello Patrick

    Open Kontakt MIDI preferences and make sure your keyboard is selected in the inputs. 

    When you load an instrument and click on the key on the keyboard in Kontakt, do you get sound ?

    If not you should also choose your audio output.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Joanna Forslund

    Hi! Can someone please help me. I have'nt got the audio and midi tab in my settings. And I am here because I can't get any sound either. Perhaps my problem is I am missing "audio" and "midi" but why?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Jeremy @ NI

    Hello dear user, have you tried to open Kontakt in standalone ? This is where you'll find the audio & midi settings.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    N/A N/A

    I have tried all this and it is still not working

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Jeremy @ NI

    Hey dear user, when you say you don't have "MIDI" or "audio" do you mean these entries are not present in Kontakt, even in standalone ? What version of Kontakt are you using ? Have you read that article ? 

    Configuring your MIDI Keyboard / Controller in KONTAKT

     

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    N/A N/A

    it doesn't work even in standalone. I have tried everything. I have version 6

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Jeremy @ NI

    Hey dear user,

    Can you post a screenshot of your audio settings and midi as well ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Joanna Forslund

    What I mean when I say I am missing "Midi" is here, look, there aren't any so I cant select. There should be Audio and Midi under Usage data, right? Is that why I can't get any sound from midi from any instrument in Kontakt?

     I can click on the keys on the screen, it makes the correct sound. But I can't get ny sound by pressing my midi keyboard. 
    And that works perfect otherwise... 

    It's SOMETHING very strange. I haven't gotten it to work for 1 1/2  year now. =( I have Ultimate 12. So much money.

     

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.