Native Instruments VST plug-ins crash in Ableton 10.1.4 (Macintosh 10.4) [en-us]

置顶的 被推荐的 Answered

评论

14 条评论

  • 正式评论
    Avatar
    Seth Jaslow

    ** Root cause and workaround below **

    Root cause looks like Ableton's latest build, 10.1.4 made a change to their plugin loader (built in mid-October and may have just been pushed out), to add additional security checks of some kind. Details here: 

    https://help.ableton.com/hc/en-us/articles/360010030639

    Note the fine print:

    "Make sure that the plug-in is macOS Catalina compliant."

    Sounds like NI may need to recompile & re-sign to work with the new Ableton code.

    TEMPORARY WORKAROUND:

    1. Rename your broken version of Live (in the Applications folder, rename "Ableton Live 10 xxxxx.app" to something like "Broken-Ableton Live 10 xxxx.app".

    2. Go to the KB article linked above. At the bottom of that page, right click and copy the link for your licensed version of Ableton (Suite, Standard, etc.).

    3. Change both instances of "10.1.1" in the URL to "10.1.3". 

    4. Now paste the modified URL into the browser to download the installer.

    5. Run the installer.

    6. When you open Ableton, verify it is version 10.1.3 and then disable automatic updates (under Preferences)

    Your VSTs should now all load. Once NI recompiles or Ableton fixes, you should be able to update Ableton again. Hope this helps everyone! Happy producing.

    评论操作 固定链接
  • Avatar
    Seth Jaslow (已编辑于 )

    Same here. For what it's worth, the Ableton error log shows this:

    2019-11-05T22:44:45.861486: error: Code signature verification failed for /Library/Audio/Plug-Ins/VST/Komplete Kontrol.vst with error -67054 (a sealed resource is missing or invalid)

    2019-11-05T22:44:45.861850: error: VST 2.4: Restore 2 failed: Komplete Kontrol

     

    Also, it appears the Komplete Kontrol VST loads in Reason, but not Ableton. So this may be an Ableton problem of some sort rather than a problem with the code signature. Not sure.

    1
    评论操作 固定链接
  • Avatar
    Chanel Cochrane

    I have the same issue! Any fixes yet?

    0
    评论操作 固定链接
  • Avatar
    liat attar

    me too

     

    0
    评论操作 固定链接
  • Avatar
    Seth Jaslow

    Maybe a cert or something in the code signing chain expired? If this happens to you please up-vote it so that perhaps it attracts NI's attention. (use the up arrow a the top of the page). Thanks!

    0
    评论操作 固定链接
  • Avatar
    Nico Junkert

    i have the same prob with maschine vst .... whats happen ?any news ?

    0
    评论操作 固定链接
  • Avatar
    FIB

    SAME PROBLEME! HELP US

    the problem is from NATIVE INSTRUMENT// It's urgent...

    0
    评论操作 固定链接
  • Avatar
    FIB

    but for information, the VST 2 KOMPLETE doesn't work with Version Ableton 10.1.4 BUT work with Ableton 10.0.1

     

    Quel est le problème??? Aidez-nous s'il vous plaît @NATIVEINSTRUMENT

    0
    评论操作 固定链接
  • Avatar
    N/A N/A

    Having the same issue.

    0
    评论操作 固定链接
  • Avatar
    grant reynolds

    ok, i started having this issue with 2 other plugins yesterday.. I searched for this damaged plugin message on google everywhere yesterday and couldn't find a single thing about it!   I searched again now and this forum has popped up on google and it seems that even though im having issues with 2 other plugins the issue seems to be the same. 

    things to note:

    • the AU versions of those plugins work perfectly fine. 
    • i installed reaper and the VST versions that ableton was having issue with work perfectly fine
    • i have deleted the two plugins and reinstalled them (making sure all traces were gone and restarting everything) and now ableton won't even detect those VST plugins, only the AU. 
    • the issue is an ableton issue obviously
    • the issue is not just for NI products
    • The BIG thing: when this first occured it happened straight after an ableton crash, when i rebooted ableton i noted a small ableton message flash up for a few seconds saying something along the lines of "updating ableton". 

    I believe some sort or small background update was pushed to ableton over the last day or two and it is creating this issue. 

    0
    评论操作 固定链接
  • Avatar
    Thomas Karas

    Hey, 

     

    Heres the fix, I just did it and my VSTs are back!!!

     

    https://help.ableton.com/hc/en-us/requests/2346043?flash_digest=533545d7840a748c8a6c962c66b71614e5f23a60

     

    It's a bug fix, redownload and replace your current ableton back to 10.1.1 and your vsts are back as long as you didnt change the tracks.

     

     

    0
    评论操作 固定链接
  • Avatar
    liat attar

    hey thanks

    but the link is missing

    0
    评论操作 固定链接
  • Avatar
    Nico Junkert

    the problem is the switch to Catalina, Ableton 10.4 is the update for Catalina but they have a lot of problems to fix and issues with natives instruments and other vst software maybe that can help 

    first, install the 10.3 version of Ableton 

    then try this way 

    https://help.ableton.com/hc/en-us/articles/209772865-Options-txt-file

    after i do this everything works ;)

     

    0
    评论操作 固定链接
  • Avatar
    FIB

    HI,,hello,

    the problem is not the IOS / I am on 10.13.6. C'est Native Instrument. He work tuesday and yesterday, suddenly not ?? why? The problem, do not come from Ableton, look,"VST 2 KOMPLETE doesn't work with Version Ableton 10.1.4 BUT, he work with Ableton 10.0.1. I have two Ableton in my computer... so @nativeinstrument??? HELP US

    0
    评论操作 固定链接

帖子评论已关闭。